Produkten har lagts till i din varukorg.

Om antivåldsstipendiet

Mellan 2010 och 2012 delade SSF ut ett årligt Antivåldsstipendium. Stipendiet gick till det bästa bidraget till en kampanj som syftar till att påverka unga att ta ställning mot våld.

Antivåldsstipendiet 2012

2012 års vinnare blev klass Sp2Jur på Didaktus Teoretiska Gymnasium i Stockholm med bidraget ”Tillsammans kan vi stoppa det”. Över 40 bidrag lämnades in under våren och sex bidrag nominerades till final.

Stipendiet på 100 000kr delades ut på Peace & Love den 29 juni 2012 som ett samarbete mellan SSF Stöldskyddsföreningen, Efterlyst och Peace & Love. Läs och se det vinnande bidraget ”Tillsammans kan vi stoppa det”

Antivåldsstipendiet 2011

2011 delades priset ut i samarbete mellan Stöldskyddsföreningen, Peace & Love och Efterlyst. Syftet med stipendiet 2011 var att engagera unga i arbetet att nå unga med budskap för att minska våld och idéerna var tänkta att utmynna i en informationskampanj för att påverka ungas attityder till våld.

Den gymnasieklass som lämnat in det förslag på kommunikationskampanj som bedömdes ha bäst potential att nå ut belönades med 100 000 kronor. Vinnande gymnasieklass blev Teo1A

Antivåldsstipendiet 2010

År 2010 delades priset ut i samarbete med Efterlyst till organisationen Here 4 U i Västerås för deras arbete som bygger på att unga i samverkan med samhället stödjer andra unga för att öka tryggheten, genom att minska bland annat våld. Läs mer om Here 4 U.