Tips när du ska köpa begagnat

Var noggrann när du köper en begagnad båt eller båtmotor. Skulle den vara stulen riskerar du att få återlämna den utan att få tillbaka köpeskillingen. Du kan inte längre hävda att du har köpt något i god tro. Kontrollera med Larmtjänst eller polisen om båten finns med i registret över stulna båtar. Följ den här checklistan.

Häleri och god tro

En bra deal är inte alltid en bra deal. Se till att du har koll på vad som gäller när du fyndar på andrahandsmarknaden.

Hotspot-projekt i Näsbyviken 2015

Näsbyvikens båtsällskap i Täby var föremål för SSF Stöldskyddsföreningens hotspot-projekt som startade i april 2015. 500 märksatser med märk-DNA erbjöds till klubbens 750 medlemmar som fick pensla det på allt stöldbegärligt.

Avsnitt 4: Båtstölder

Här kan du se avsnittet av Stoppa Tjuven 2.0 om båtstölder!