Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Du kan använda hänglås och hänglåsbeslag på flera olika sätt och i olika miljöer, ex. till skåpen i omklädningsrummet, källaren i flerfamiljshus eller till mopeden och båten. Hänglås och hänglåsbeslag med tillhörande normer delas in i olika klasser.

För hänglås finns normen SSF 014, och för hänglåsbeslag SSF 018. Låsen och beslagen delas in i fem hänglåsklasser (1-5) där hänglåsklass 1 är lägst. Ett lås i högre klass uppfyller alltid kraven i en lägre klass.

Klassningen enligt SSF 014 bygger på tre egenskaper:

  • Hållfasthet
  • Manuella angrepp med lätta handverktyg
  • Dyrkning och manipulation

Exempel på användningsområden:

Hänglåsklass 1

Invändig låsning av fönster. Det kan exempelvis vara skåp i omklädningsrum och i skola.

Hänglåsklass 2

Låsning av källare- och vindskontor i flerfamiljshus. I kombination med intygad kätting som låsning av båtar med vikt under 200 kg samt cykel.

Hänglåsklass 3

Invändig låsning av dörr, port och lucka i skyddsklass 1, 2 och 3. I skyddsklass 3 krävs 2 st. hänglås och beslag. I kombination med intygad kätting som låsning av motorcyklar och mopeder samt båtar med vikt över 200 kg och båtmotorer.

Hänglåsklass 4

Utvändig låsning av dörr, port, lucka i skyddsklass 1,2 och 3.

Hänglåsklass 5

Speciellt krävande användningsområden.

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar i höst.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info