Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Produkten har lagts till i din varukorg.

Du kan använda hänglås och hänglåsbeslag på flera olika sätt och i olika miljöer, ex. till skåpen i omklädningsrummet, källaren i flerfamiljshus eller till mopeden och båten. Hänglås och hänglåsbeslag med tillhörande normer delas in i olika klasser.

För hänglås finns normen SSF 014, och för hänglåsbeslag SSF 018. Låsen och beslagen delas in i fem hänglåsklasser (1-5) där hänglåsklass 1 är lägst. Ett lås i högre klass uppfyller alltid kraven i en lägre klass.

Klassningen enligt SSF 014 bygger på tre egenskaper:

  • Hållfasthet
  • Manuella angrepp med lätta handverktyg
  • Dyrkning och manipulation

Exempel på användningsområden:

Hänglåsklass 1

Invändig låsning av fönster. Det kan exempelvis vara skåp i omklädningsrum och i skola.

Hänglåsklass 2

Låsning av källare- och vindskontor i flerfamiljshus. I kombination med intygad kätting som låsning av båtar med vikt under 200 kg samt cykel.

Hänglåsklass 3

Invändig låsning av dörr, port och lucka i skyddsklass 1, 2 och 3. I skyddsklass 3 krävs 2 st. hänglås och beslag. I kombination med intygad kätting som låsning av motorcyklar och mopeder samt båtar med vikt över 200 kg och båtmotorer.

Hänglåsklass 4

Utvändig låsning av dörr, port, lucka i skyddsklass 1,2 och 3.

Hänglåsklass 5

Speciellt krävande användningsområden.

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i sommar och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info
-20%

Månadens erbjudande

Nu kan du köpa Familjepaketet 1 år med 6 stycken brickor för 330 kr!

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar.

Erbjudandet gäller endast för nya kunder t.o.m. 31 juli 2017.

413 kr 330 kr / st
Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info