Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Kan jag få ersättning vid bedrägerier?

Som konsument har du ett väldigt bra skydd i och med hemförsäkringen. De flesta kortutgivare ger dig också bra skydd om du skulle bli utsatt för bedrägeri.

Extraförsäkring mot id-kapningar – behövs det?

I de allra flesta fall är det onödigt. Din hemförsäkring och din kortutgivare ger dig redan ett motsvarande skydd.

Om du skulle ha tackat ja till en försäkring som du i efterhand inte vill ha, har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp, genom Distans- och hemförsäljningslagen. Det enda du behöver göra är att kontakta företaget och skriftligen meddela att du vill utnyttja din ångerrätt.

Distans- och hemförsäljningslagen gäller vid alla köp på distans som telefon, internet och postorder, och även vid hemförsäljning. Köpet måste ha genomförts inom Sverige. Om ett företag inte följer Distans- och hemförsäljningslagen kan du anmäla företaget till Konsumentverket.

Vad täcks av hemförsäkringen och kortutgivaren?

Här är exempel på skydd som du troligtvis redan har via din hemförsäkring och/eller kortutgivare, och som du därför inte behöver teckna en extraförsäkring för att få.

För att du ska vara på den säkra sidan, kontakta din kortutgivare, vanligtvis din bank, eller ditt försäkringsbolag, och kontrollera exakt vad som gäller för just dig och din tjänst.

Hemförsäkring

Din hemförsäkring täcker:

Om du vid överfall/rån blir bestulen på ditt kort som sedan används bedrägligt.Skador som gäller alla i hushållet.45 dagars reseskydd (hos vissa bolag 60 dagar).Rättsskydd, som ersätter kostnader för juridiskt ombud om du hamnar i tvist.

Ditt hemförsäkringsbolag erbjuder även:

Utökad reseförsäkring. Allriskförsäkring (drulleförsäkring).

Kortutgivare

Din kortutgivare ersätter:

  • Missbruk av ditt kort, om du har varit aktsam om kortuppgifter och koder.
  • Ingen självrisk.
  • All debitering på ditt kort, efter den tidpunkt som du spärrat kortet.

Din kortutgivare erbjuder:

  • Nödkontanter.
  • Utökad reseförsäkring.

Att tänka på med kort

Du är skyldig att hantera dina kontouppgifter med aktsamhet. Det innebär att du aldrig får lämna ifrån dig exempelvis dina inloggningsuppgifter.

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info
Familjepaketet 20%

Månadens erbjudande

Nyckelbrickan är vår mest kända produkt som varje vecka hjälper cirka 100 personer att få tillbaka sina tappade nycklar. Passa på att skaffa en Nyckelbricka till varje familjemedlem i höst. Just nu får du 20 % rabatt på vårt familjepaket med 6 nyckelbrickor i 1 år. Erbjudandet gäller tom 30 november 2017 och gäller endast nya kunder.

413 kr 330 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info