Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Produkten har lagts till i din varukorg.

Säkerhetstips – moped

  • Lås din moped med certifierat mopedlås i klass B eller hänglås och kätting i klass 3.
  • För äldre s.k. klass 2-mopeder krävs normalt ett lås, medan s.k. EU-mopeder kräver dubbla lås. SSF har i dagsläget inga styrlås som är certifierade. Kontrollera vilka lås-krav ditt försäkringsbolag har.
  • Försök att i möjligaste mån låsa fast fordonet i fasta föremål.
  • För dig som har en icke registreringspliktig moped är det viktigt att känna till ramnumret.
  • Märk mopeden med en varaktig märkning, som ex. SSF DNA-märkning, för att underlätta för polisen vid en eventuell identifiering.
  • Var noggrann när du köper en begagnad moped. Om du köper en stulen moped riskerar du att få återlämna den, utan att få tillbaka köpeskillingen. Du kan inte längre hävda att du har köpt något i god tro.
  • Kontrollera med Larmtjänst  om mopeden finns med i registret över stulna mopeder.
  • Gör alltid polisanmälan om du blir bestulen eller utsatt för brott.Moped är ett motorfordon och måste alltid ha en separat stöldförsäkring.

Häleri och god tro

En bra deal är inte alltid en bra deal. Se till att du har koll på vad som gäller när du fyndar på andrahandsmarknaden.

Mer info

Bil

Att få bilen länsad eller cykeln stulen, är ingen rolig upplevelse. Stölder av bilar, båtar, cyklar, motorcyklar och mopeder tillhör den kategori som anmäls mest. Med rätt typ av skydd och bra information, minskar du riskerna att det händer dig.

Mer info

Surfa säkert

Att surfa och handla på nätet är smidigt och går snabbt. Lika snabbt kan det gå för bedragare att komma åt dina inloggningsuppgifter, om det vill sig illa. Här kommer råd om hur du skyddar dig.

Mer info

Skydda dina värdesaker

Det finns en hel del du kan göra för att skydda dina värdesaker från stöld. DNA-märkning, värdeskåp och en extra koll i folksamlingar är några av dem. Fler tips får du här.

Mer info
Mer säkerhetsrådgivning

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

Mer info
20 %

Bilrutemärkning + SSF Nyckelbricka

Skydda både bilen och bilnyckeln med vårt paketerbjudande! Köp SSF Bilrutemärkning och 1 st SSF Nyckelbricka i 1 år med 20% rabatt.

474 kr 379 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

 SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Lista och dokumentera dina värdesaker i SSF Stöldskyddsregister. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info