Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Skapa säkert och tryggt hem

Våra hem är fyllda med materiella värdesaker och känslomässiga värden i form av fotografier, brev och andra minnessaker. Ofta tänker vi kanske inte på vad vi har och hur mycket vi värdesätter det, förrän det är borta.

Minska inbrottsrisken

År 2016 anmäldes närmare 21 956 inbrott i bostäder i Sverige. Genom att se över hur ditt hem och ditt bostadsområde ser ut och skaffa dig ett bra inbrottsskydd, minskar du risken avsevärt för att drabbas av stöld, förlust och det obehagliga intrång i privatlivet som ett inbrott är.

SSF:s tips på hur du kan göra det svårare för tjuven;

  • aktivera grannarna i Grannsamverkan – uppmärksamhet är det sista en tjuv vill ha
  • se över låsen på fönster och dörrar – tjuven väljer bort bostäder där det tar tid att ta sig in och är svårt att komma ut med det stulna
  • Använd certifierade lås.
  • använd heltäckande brytskydd och spanjolett. Om du är osäker på vad som passar dina behov, fota och fråga en låsmästare.

  • förvara inte värdefulla verktyg och maskiner i förråd med undermåliga lås och dörrar
  • lämna inte redskap utomhus som tjuven kan använda för att bryta sig in, exempelvis en stege.

  • DNAmärk dina värdesaker så de blir spårbara – märkta föremål är svårare att sälja vidare
  • lås in värdesaker och id-handlingar, t ex passet, i säkerhetsskåp – det finns inga "bra ställen" som tjuven inte hittar
  • installera ett larm – det förkortar tiden tjuven har på sig innan hen riskerar att bli upptäckt
  • utomhusbelysning kan skrämma bort tjuven. Använd utomhusbelysning med rörelsesensor.

För fler tips och råd, läs mer på våra säkerhetsguider eller ring SSF:s kostnadsfria oberoende säkerhetsrådgivning 0771-773 773.

Grannsamverkan

Med Grannsamverkan minskar brottsligheten och ökar tryggheten i ditt bostadsområde. 

Mer info

Säkerhet för fritidshuset

Att tänka över skyddet för fritidshus är extra viktigt, eftersom du inte alltid är där och kan ha koll. Läs våra tips på hur du behåller ditt fritidshus fritt från tjuvar.

Mer info

Inbrottslarm och kameraövervakning

Numera finns det en mängd olika typer av inbrottslarm, många med kameraövervakning. Läs våra råd och tips innan du väljer vad som passar bäst för ditt hem.

Mer info

Dörrar och lås

Tjuvar är uppfinningsrika och använder inte alltid dörren för att ta sig in i bostaden. Med ett bra säkerhetsskydd för dina fönster, källarfönster, altan- och entrédörrar kan du effektivt hindra ett inbrott.

Mer info
Mer säkerhetsrådgivning

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar i höst.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info