Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Se senaste avsnittet!

Problemet är att allting i ditt hem är uppkopplat på samma nätverk. Det räcker att en hacker kommer åt en pryl. Sen används dina datorer för att hacka något annat och göra olagliga saker.
David Jacoby
IT-säkerhetsexpert

Veckans tips - Smarta hem

Varje år ökar antalet uppkopplade enheter i Norden med 175 %. Det finns fler uppkopplade saker än människor på jorden: 8,5 miljarder. Hur smart är egentligen ett ”smart hem”? Se vilka #rätt och #fel som gäller.
Läs alla tipsen

SSF:s rådgivning

Vill du ha fler goda tips och tricks? Slå en pling eller prata med våra kloka rådgivare på chatten. Vi har kostnadsfri säkerhetsrådgivning för dig.
Hitta oss här

Serien med tjuvarnas knep

Hur vet inbrottstjuven att du är på semester och vilket cykellås skyddar din cykel sämst? Den före detta polisen Jonas Leksell är programledaren och möter ex kriminella och experter. Lär dig knepen för en säkrare vardag!

Mer info

Smarta hem – låt inte kriminella utnyttja ditt hem

Varje år ökar antalet uppkopplade enheter och idag finns det fler uppkopplade saker i världen än vad det finns människor. Den smarta tv:n, röststyrda belysningen och intelligenta kylskåpet är några exempel på ”lätta ingångar” att hacka. Hur smart är det smarta hemmet, egentligen?

Mer info

Surfa säkert

Att surfa och handla på nätet är smidigt och går snabbt. Lika snabbt kan det gå för bedragare att komma åt dina inloggningsuppgifter, om det vill sig illa. Här kommer råd om hur du skyddar dig.

Mer info

Läs vårt senaste pressmeddelande

Mer än 150 fickstölder om dagen under julhandeln
Läs här