Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Om "molnet" och molntjänster

Det så kallade "molnet" eller "the cloud", används som en metafor för internet. Uttrycket molntjänster står för internetbaserade tjänster. Syftet med molntjänsterna är att dela data och lagra den på nätet, istället för lokalt på en server eller en dator, mobiltelefon eller surfplatta.

Enkelt beskrivet använder du molnet när du sparar saker på internet istället för på din dators hårddisk eller företagets server. Du sparar exempelvis data i molnet när du använder din privata email, sparar bilder i Dropbox eller fyller i information om dig själv på Facebook och på LinkedIn.

Data och information som du lagrar online sparas på en dataserver, som i sin tur kan vara placerad var som helst i världen. Hur säker lagringsplatsen är, beror på vilka som driver servern och vilket säkerhetsarbete de utför.

Det finns många fördelar med att lagra sina digitala värdesaker, som dokument, bilder och information på en annan plats och molnet kan vara ett alternativ. Det som sparas kan nås var som helst i världen. Det du sparat i molnet försvinner inte vid inbrott eller brand. Däremot finns alltid risken att informationen du sparar i molnet blir hackad.

Exempel på molntjänster:

  • Hotmail, Gmail, Microsoft Exchange Online (e-post)
  • Google Drive (kontorslösning, fillagring)
  • Flickr, Pinterest, Instagram (bilder)
  • Dropbox, Icloud (fillagring)
  • Youtube (filmer)

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar i höst.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info