Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Produkten har lagts till i din varukorg.

Säkerhetstips – skoter och terrängfordon

Allmäna tips

 • Låt inte nyckeln sitta kvar i låset, när den står parkerad.
 • Om möjligheten finns – lås in skotern eller terrängfordonet när du inte använder den.
 • Lås skotern med ett skoterlås och terrängfordon med ett terrängfordonslås eller alternativt lås dem med motorcykellås i klass C eller kätting och hänglås i lägst klass 3 eller grade 4.
 • Ställ den inte på ett olåst släp, använd certifierat kulhandskelås.
 • Märk skotern eller terrängfordonet med en varaktig märkning, ex. SSF DNA-märkning, för att underlätta för polisen vid en eventuell identifiering.
 • Gör alltid en polisanmälan om du blir bestulen eller utsatt för brott.

Att köpa begagnat

 • Var noggrann när du köper en begagnad skoter eller terrängfordon. Om du köper en som är stulen riskerar du att få återlämna den utan att få köpeskillingen tillbaka. Du kan inte längre hävda att du har köpt något i god tro.
 • Kontrollera det stansade chassinumret och typskylten, så att de inte är manipulerade utan överensstämmer med registreringsskylten och registreringsbeviset.
 • Kontrollera om fordonet är köpt på kredit eller är leasat hos Transportstyrelsen.
 • Kontrollera att säljaren är registrerad ägare. Är den registrerad på ett företag, kontrollera om säljaren är behörig. Betala köpesumman till den som är registrerad ägare.
 • Framkommer det vid kontroller att fordonet på kort tid haft flera ägare, var försiktig och kontrollera kedjan kanske flera ägare bakåt.
 • Kontrollera med Larmtjänst om skotern eller terrängfordonet finns med i registret över stulna skotrar/terrängfordon.

Förvaring av vapen

I Sverige finns det lagar, regler och förordningar kring förvaring av vapen. Innehavare av skjutvapen eller ammunition är skyldig att ta hand om den och hålla den under sådan uppsikt att det inte finns risk för att någon obehörig kommer åt den. 

Mer info

Bil

Att få bilen länsad eller cykeln stulen, är ingen rolig upplevelse. Stölder av bilar, båtar, cyklar, motorcyklar och mopeder tillhör den kategori som anmäls mest. Med rätt typ av skydd och bra information, minskar du riskerna att det händer dig.

Mer info

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

Mer info
20 %

Spärrtjänst & Stöldskyddsregistret

Nu kan du abonnera på våra tjänster SSF Spärrtjänst och SSF Stöldskyddsregistret i 1 år med 20% rabatt.

474 kr 379 kr / st
Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina borttappade nycklar.

Mer info

SSF Bilrutemärkning

Du märker bilens rutor med ditt registreringsnummer – ett enkelt och effektivt stöldskydd. Märkta rutor avskräcker många biltjuvar. 

369 kr / st
Mer info